Εκθέσεις

aaaaaa

Very Simple Image Gallery:
No images found in folder /home/customer/www/katarti.org/public_html/images/ekthesis/tapaidiapaizei/
 
--------------------------------------
01

Ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης σας καλεί
στην ομαδική έκθεση
με τίτλο "Μ-πλεγμένες ιστορίες" και θέμα το μ-πλέξιμο, το δέσιμο και τους γερούς κόμπους
που φτιάχνουμε γύρω μας και μέσα μας.

Από τις 9 ως τις 17 Μαϊου 2015

στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.
και στο Ηράκλειο τον Οκτώβρη


Δεκαεννιά καλλιτέχνες συνομιλούν και μ-πλέκουν τις ιστορίες τους για τη σχέση των ανθρώπων με τα όνειρα, τις προσδοκίες τους και τις πράξεις τους. Με αφορμή την κλωστή, τον κόμπο, το δέσιμο και το μ-πλέξιμο, εξερευνούν τις άπειρες δυνατότητες που έχει η διαδικασία της ύφανσης των λέξεων, των εικόνων, των ονείρων και των επιθυμιών, καλώντας ταυτόχρονα τον θεατή να στοχαστεί και να δράσει λύνοντας και δένοντας ο ίδιος τις δικές του ιστορίες.

Συμμετέχουν οι 

Άρτεμις Αλκαλάη, Μαρία Γουβέλη, Γεωργία Γρηγοριάδου, Λίλια Διαμαντοπούλου, Βούλη Δριτσάκου, Σταυρούλα Καζιάλε, Στέλιος Καλογεράκης, Πένυ Κορρέ, Καλλιόπη Κουκλινού, Κοσμάς Λιλικάκης, Βιβή Περυσινάκη, Στέλιος Ρουκουνάκης, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Δήμητρα Τζώτζιου, Μαρία Τσουκνάκη, LUIS LE MOUTON-Ελευθερία Τσουκνάκη, Φωτεινή Χαμιδιελή, Βασιλική Χαρατσή και Κυριακή Χριστακοπούλου.

Δυνατότητα ξεναγήσης σχολείων με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα,

κατόπιν συνεννόησης (μάξιμουμ αριθμός παιδιών 25).

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 28310 61585 - 6946269347

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν και οι εξής παράλληλες δράσεις:

Στην αίθουσα του συλλόγου κατΑΡΤι : Κονδυλάκη 10

  • Τρίτη 12 Μαίου στις 18.30 "Ονειροπαγίδες χρωματιστές" Ελάτε να παγιδέψουμε τα ονειρά μας σε αραχνοϋφαντες ονειροπαγίδες με χρωματιστά νήματα. Για παιδιά από 5 ετών. Με τη Βασιλική Χαρατσή. Συμμετοχή 3Ε
  • Σάββατο 16 Μαίου στις 18.00. "Ζωά και κουκλιά με πανιά και με κλωστές". Για παιδιά από 5 ετών. Με τη Μαρία Τσουκνάκη. Συμμετοχή 3Ε
  • Σάββατο 16 Μαίου στις 19.30. Βραχιόλια και κρεμαστά κοσμήματα με την τεχνική της μικροϋφαντικής σε μικρό αυτοσχέδιο αργαλειό. Για ενήλικες. Με τη Μάρω Κορνιλάκη. Συμμετοχή 10Ε

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια και συμμετοχές στα:
28310 61585 283110 2646 - 6946269347

 

 

-------------------------------------------------------------------- 
Έκθεση Παιδικών Δημιουργιών
 
 
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι σας προσκαλεί στην έκθεση που διοργανώνει με τις δημιουργίες των παιδιών κατά τη διάρκεια της χρονιάς και μέσα από τα τμήματα του Σαββάτου (αφηγήσεις μύθων από τη μυθολογία) και της Τετάρτης (ιστορία τέχνης και δημιουργία). 

Την Δευτέρα 9 Ιουνίου στις 19.30 το απόγευμα στην αίθουσα του συλλόγου Κονδυλάκη 10.
Σας περιμένουμε με χαρά!

Είσοδος ελεύθερη με πορτοκαλάδα, λεμονάδα και γλυκάκια!

------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

"Η μεταμόρφωση του χαρτιού"

9-19 ΜΑΪΟΥ 2014


Μια έκθεση με θέμα το χαρτί και τις ποικίλες χρήσεις του στις εικαστικές τέχνες. Το χαρτί που τυπώνεται, διπλώνεται, σκίζεται κι ενώνεται, διαλύεται κι επανασυντίθεται. Η χαρακτική, η λιθογραφία, η μονοτυπία, η λινοτυπία, το κολλάζ, η περφόρμανς, η τρισδιάστατη μεταμόρφωση του χαρτιού και άλλες απροσδόκητες χρήσεις του υλικού αυτού θα είναι οι τεχνικές με τις οποίες οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν θα συνδιαλαγούν ο ένας με τον άλλον δημιουργώντας από κοινού μια έκθεση όπου το χαρτί θα έχει την τιμητική του.

Τη διοργάνωση της έκθεσης αναλαμβάνει ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι και την επιμέλεια έχουν η Μαρία Τσουκνάκη και η Βασιλική Χαρατσή.

Τα έντυπα σχεδίασε ο Στέλιος Καλογεράκης.

Συμμετέχουν : Λίλια Διαμαντοπούλου, Στέλιος Καλογεράκης, Κωσταντίνος Καλφούντζος, Κάλλη Καραδάκη, Δημήτρης Μηλιώτης, Γιάννης Μονογυιός, Αμαλία Περράκη, Χρυσούλα Σκεπετζή, Δήμητρα Τζώτζιου, Μαρία Τσουκνάκη, Φωτεινή Χαμιδιελή, Βασιλική Χαρατσή, Mar Sánchez-Jorge, Isabel Ferrer Riu, Marina Fraga Franco, Stefaan Quix και η Elisa Benati με μια περφόρμανς Buto ειδικά σχεδιασμένη για τα εγκαίνια της έκθεσης!!! Στο κλείσιμο της έκθεσης θα παρουσιαστεί η περφόρμανς της Νataska Roublov και του Sylvain Borsatti : " jusqu'à quel point - je panique"

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 9 Μαίου και η έκθεση θα διαρκέσει 11 ημέρες. Θα φιλοξενηθεί στον ανακαινισμένο ναό της Αγ. Σοφίας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με την υποστήριξη της 28ης εφορίας αρχαιοτήτων. Στη διάρκεια της έκθεσης (Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαίου) θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και ενηλίκες με θέμα το χαρτί και διάφορες τεχνικές που το χρησιμοποιούν ως πρώτη υλη : Origami η τέχνη του διπλώματος, χαρακτική και κολάζ από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση.

 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στα πλαίσια της έκθεσης
"Η μεταμόρφωση του χαρτιού"
Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά
(στην αίθουσα του συλλόγου κατΑRTι, Κονδυλάκη 10):
  • Σάββατο 10 Μαΐου στις 6.00 (για παιδιά από 6 ως 12 ετών): Origami η τέχνη του διπλώματος από την Ιαπωνία. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι διπλώματος που μεταμορφώνει το χαρτί σε απρόσμενες φιγούρες. Διάρκεια 1 ώρα. Με τη Βασιλική Χαρατσή.
  • Κυριακή 11 Μαΐου στις 11.00 (για παιδιά από 5 ως 10 ετών):Η τέχνη του κολλάζ. Λεπτά μεταξόχαρτα αλλάζουν μορφή, πλάθονται, τσαλακώνονται και κολλιούνται δημιουργώντας ένα ευφάνταστο κολλάζ. Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τη Δήμητρα Τζώτζιου. 
  • Κυριακή 11 Μαΐου στις 18.30 ( για παιδιά από 7 ως 12 ετών) : Εισαγωγή στη χαρακτική. Τεχνικές τυπώματος με απρόσμενα υλικά. Θα γνωρίσουμε διάφορες τεχνικές τυπώματος και χάραξης. Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τον Κωνσταντίνο Καλφούντζο. 
  • Παρασκευή 23 Μαίου στις 7.00 (για παιδιά από 4 ως 8 ετών): Με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Ζαραμπούκα «Χάρτινο το καραβάκι» θα ακούσουμε και θα παίξουμε την ιστορία του χαρτιού μέσα στους αιώνες. Αφήγηση και παιχνίδι με τη Μαρία Τσουκνάκη.

(Όλα τα εργαστήρια έχουν συμμετοχή 4Ε για την ενίσχυση του συλλόγου και την κάλυψη των υλικών)
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων-περιορισμένος αριθμός συμμετοχών- στα τηλέφωνα: 2831061585 και 2831102646 – 6946269347 

Εικαστικά εργαστήρια για ενήλικες 

(στην αίθουσα του συλλόγου κατΑRTι, Κονδυλάκη 10):

  • Σάββατο 10 Μαΐου στις 7.30: Origami η τέχνη του διπλώματος από την Ιαπωνία. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι διπλώματος που μεταμορφώνει το χαρτί σε απρόσμενες φιγούρες. Διάρκεια 1 ώρα. Με τη Βασιλική Χαρατσή.

Συμμετοχή 4Ε για την ενίσχυση του συλλόγου και την κάλυψη των υλικών.Απαραίτητη η κράτηση θέσεων-περιορισμένος αριθμός συμμετοχών- στα τηλέφωνα: 2831061585, 2831102646 και 6946269347.

Αλλες δράσεις

Τετάρτη 14 Μαΐου στις 20.00 

 Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λεωνίδα Κακάρογλου με τίτλο: “Μνήμη σχεδόν πλήρης” (στο χώρο της έκθεσης, Ναός Αγ. Σοφίας, Π.Κορωναίου και Σμύρνης):

Εισήγηση: Χρυσούλα Σκεπετζή / Εικαστικός-Ποιήτρια
Παρουσίαση: Αντώνης Χουρδάκης / Κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Αγωγής του Παν/μίου Κρήτης
Απαγγελία: Θωμάς Καντιφές / Σκηνοθέτης-Ηθοποιός
Διοργάνωση: Εκδοτικός οίκος ΕΣΤΙΑ, Βιβλιοπωλείο ΠΛΑΙΣΙΟ, Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι.
Είσοδος ελεύθερη

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ζώα Παρεξηγημένα, έκθεση παιδικής δημιουργίας από το Σάββατο 6 ως την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στην οδό Κονδυλάκη 10

Ο σύλλογος κατ-art-ι διοργανώνει έκθεση με έργα παιδιών από την παράσταση με τα Μουσικά Παραμύθια, "Ζώα Παρεξηγημένα" το Σάββατο 6/4 στις 19.00 στην οδό Κονδυλάκη 10 στο ύψος της Χ''Μιχάλη Γιάνναρη. Ζώα χρήσιμα στην αλυσίδα της ζωής που έχουν παρεξηγηθεί από τον άνθρωπο, είτε από προκατάληψη είτε από υπεροψία, ιδωμένα με τα μάτια των παιδιών, με αφορμή την παράσταση των Μουσικών Παραμυθιών εμπνευσμένη από τις αληθινές ιστορίες του Γιάννη Σφήκα.

Στην έκθεση τα παιδιά θα μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο του Γ. Σφήκα καθώς και άλλα βιβλία για τα ζώα ενώ στον τοίχο της δημιουργίας θα μπορούν να ζωγραφίσουν κι άλλες ζωγραφιές πάνω στο θέμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διάρκεια έκθεσης: 6 έως 21 Απρίλη.

Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν σχολεία κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο : 6946269347

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τόποι αλλού-Άνθρωπος παντού Μια φωτογραφική περιή-ΓΗ-ση

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ως 21 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα του Συλλόγου στην οδό Κονδυλάκη 10

O Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας : «Τόποι αλλού-Άνθρωπος παντού» Μια φωτογραφική περιή-ΓΗ-ση, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα του Συλλόγου στην οδό Κονδυλάκη 10 στο Ρέθυμνο στις 7 η ώρα το απόγευμα.

Συμμετέχουν οι : Δημήτρης Κουτάντος, Ελευθερία Τσουκνάκη και Αρίστος Γρηγοριάδης. Την ημέρα των εγκαινίων θα προβάλλεται και βίντεο με τις δουλειές των καλλιτεχνών, ενώ θα γίνει και συζήτηση (8.30μ.μ.) με συντονιστή τον Άρη Τσαντιρόπουλο.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 3 Μαρτίου και θα είναι ανοικτή κάθε μέρα από τις 6 ως τις 8 το βράδυ.Επίσης υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της έκθεσης από σχολεία κατόπιν συννενόησης . (28310 61585)

• Ο Δημήτριος Κουτάντος είναι εκπαιδευτικός. Έζησε, μελέτησε και εργάστηκε για πολλά χρόνια μέσα σε άλλους πολιτισμούς, γλώσσες και τόπους. Αυτή η εμπειρία τον έφερε σε μια νέα επαφή με τον εαυτό του μέσα από τον διαφορετικό άλλο. Ήταν ένας τρόπος να ζει. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ταξίδεψε ανεξάρτητα σε περισσότερες από 100 χώρες στην Ανταρκτική, Αμερική, Αφρική, Ασία, Ωκεανία και Ευρώπη. Το Ταξίδι του γνώρισε τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Σήμερα παρουσιάζει Εκπαιδευτικά, Πολιτισμικά και Ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ με συνεντεύξεις εκπαιδευτικών, ενσωματωμένα βίντεο και φωτογραφίες στη «Σειρά Το Ταξίδι Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον Κόσμο» στην ιστοσελίδα www.facebook.com/ToTaxidi

• Η Ελευθερία Τσουκνάκη για να βιοποριστεί εργάζεται σαν εκπαιδευτικός. Το μυαλό της όμως είναι συνήθως γεμάτο εικόνες από τόπους άλλους μακρινούς και κοντινούς, βλέμματα ανθρώπων άγνωστων και δικών, ανοικτών οριζόντων. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία στην προσπάθεια να αιχμαλωτίσει τη στιγμή, την φευγαλέα αίσθηση, τον χρόνο που ήταν, που είναι που δεν υπήρξε ποτέ. Ενίοτε προσπαθεί να ντύσει τις εικόνες που συλλέγει με στίχους, σαν υπενθύμιση, σαν συντροφιά. « πόση ομορφιά ξοδεύεται μπρος στο γυάλινο βλέμμα μας!»

• Ο Αρίστος Γρηγοριάδης συνήθως παλεύει με τις λέξεις μιας και η κυρίως ασχολία του είναι οι μεταφράσεις. Η μεγάλη του αγάπη όμως, είναι η φύση και συχνά πυκνά καταφεύγει κοντά της για να παίρνει δυνάμεις. Η φωτογραφία τον αιχμαλώτισε από πολύ νωρίς. Μέσα από το φακό της μηχανής του προσπαθεί να αποδώσει την ομορφιά κάθε τόπου και ανθρώπου, αλλά και όλα εκείνα που τον εντυπωσιάζουν.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ομαδική έκθεση μελών, εγκαίνια νέου χώρου: Από 1 Δεκεμβρίου 2012 ως 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης «κατ-ART-ι» και ο Σύλλογος Φίλων και Οικογενειών για την ψυχική υγεία διοργανώνουν ομαδική έκθεση μελών τους στο νέο χώρο τους στην οδό Κονδυλάκη 10 στο Ρέθυμνο το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 6.30 η ώρα.

Θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες εικαστικοί : Βασιλική Χαρατσή, Μαρία Τσουκνάκη, ΣτέλλαΔρυγιαννάκη, Ιωάννα Καραγιώργου, Αμαλία Περράκη, Χρύσα Σκεπετζη, και Στέλιος Καλογεράκης καθώς και η ομάδα καλλιτεχνικής δράσης του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Ιανουαρίου του 2013 και θα είναι επισκέψιμη κάθε απόγευμα από τις 6 ως τις 9 το βράδυ.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ισορροπίες στην άκρη της κλωστής

Απρίλης 2011, Σπίτι του πολιτισμού

Μια ξεχωριστή συνάντηση τέχνης και πολιτισμού!

Παζάρι τέχνης που περιλαμβάνει έργα Κρητών και άλλων καλλιτεχνών που ζούνε στην Κρήτη (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κόσμημα, κατασκευές) σε πολύ καλές τιμές. Μέρος των έργων θα χαρίζεται κατόπιν κλήρωσης στους επισκέπτες. Εγκαίνια Κυριακή 3 Απριλίου στις 8.00μ.μ. Ώρες επίσκεψης : 10.30 π.μ. ως 13.00 μ.μ. και 6.00μ.μ. ως 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Παιδικό πρόγραμμα

Σάββατο 9 Απριλίου στις 7.00μ.μ. με αφήγηση παραμυθιών με θέμα τον κύκλο της κλωστής από την Μαρία Τσουκνάκη και τον Άλκη Πασχαλίδη και εικαστικό εργαστήριο με το ίδιο θέμα από την Στέλλα Δρυγιαννάκη και την Ιωάννα Καραγιώργου.

Κυριακή 10 Απριλίου στις 11.00 π.μ. "Υφαίνουμε" πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης με την Βάσω Λίπα και θεατρικό παιχνίδι με την Τόνια Κοντογιάννη. Κυριακή 10 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!!!! Ροκ συναυλία από το συγκρότημα STRAY HIGHWAYS, Πολιτιστικός σύλλογος ΣΚΙΕΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Διοργάνωση : Σύλλογος Καλλιτεχνών για την προώθηση της Τέχνης κατ-ART-ι και Πολιτιστικός Σύλλογος ΣΚΙΕΣ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καραβάκι γιορτινό με το κατάρτι του χρυσό

Δεκέμβρης 2010 Σπίτι του πολιτισμού, Ρέθυμνο

Μια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Καλλιτεχνών για την προώθηση της Τέχνης "κατ-ART-ι" που περιλαμβάνει:

  • εναλλακτικό παζάρι τέχνης όπου έργα τέχνης θα χαρίζονται, θα ανταλλάσσονται αλλά και θα πωλούνται σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές
  • εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά από 4 ετών εως 12.

Το παζάρι θα ξεκινήσει από τις 12 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ και τα προγράμματα για τα παιδιά από τις 5 ως τις 8.30 το βράδυ και θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικό εργαστήριο, μουσικά παραμύθια και κάλαντα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

5.00 μ.μ. Εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Ένα γράμμα στον Αη-Βασίλη, Η ιστορία της γραφής» με την Βάσω Λίπα

5.45 μ.μ. Θεατρικό παιχνίδι «Χριστουγεννιάτικοι ψίθυροι και παιχνιδίσματα….».με την Τόνια Κοντογιάννη

6.30 μ.μ. Εικαστικό εργαστήριο με ευφάνταστες κατασκευές με την Σοφία Θεοδοσάκη

7.15 μ.μ. Μουσικά παραμύθια με καλλικατζάρους με την Μαρία Τσουκνάκη και τον Άλκη Πασχαλίδη

7.45 μ.μ. Κάλαντα και εορταστικά τραγούδια με την Ελευθερία Μιχάλα

Παράλληλα από τις 12 το πρωί ως τις 8 το βράδυ στον εκθεσιακό χώρο και στο φουαγιέ του χώρου θα λειτουργεί το Εναλλακτικό παζάρι τέχνης. Μέρος των έργων θα χαριστεί στο κοινό κατόπιν κλήρωσης που θα γίνει στις 8 μ.μ. Η είσοδος στο παζάρι είναι ελεύθερη.